נזק לתנור בדירה שכורה

שאלה:

אני שוכרת דירה וניקיתי את התנור לפסח. הוצאתי את התנור מהחלק של ה'בילד אין' שהוא נמצא בו, כדי לנקות מאחורה, והתנור נפל עם הפנים שלו על הריצפה. מה שקרה זה שהחלק של הכפתורים, המסגרת של החלק הזה, זז הצידה ובאחת הפינות קצת השתחרר מההיצמדות שלו למבנה של התנור.
התנור עובד כרגיל, רק מי שמדקדק ישים לב לזה.
האם אני צריכה לעדכן את בעל הדירה בכך?

תשובה:

שלום וברכה,

אם זה דבר קטן שלא ניתן לתקן אין צורך ליידע את בעה"ב ועדיף שלא לומר לו כדי שלא יהיה עצוב.
בהצלחה.

מקורות:

מזיק חייב לשלם דמי תיקון או לשלם פחת ערך. במקרה שלא היה פחת ערך ואין אפשרות לתקן פטור המזיק. ולכן אם הנזק הוא דבר מזערי שלא מקובל לתקן ולא ירד הערך אין חובה, ולכן גם אין צורך להודיע למשכיר.