חשש הפסק

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
בסידור שלי כתוב שצריך לומר מייד לאחר ברכת מקדש השבת בקידוש בליל שבת , " יברך ה" וישמרך" , ישמיך אלוקים כשרה רבקה רחל ולאה.."
וזאת אומרים מייד לאחר הקידוש טרם נטילת ידיים להמוציא . האם נכון להמשיך לומר ברכות אלו לאחר הקידוש או שעדיף שלא לדבר בכלל מרגע שתיית היין עד לברכת נטילת ידיים לסעודה ?
במידה ואין לנהוג כך , אם נהגתי כך זה בסדר ותמיד יצאתי ידיי חובה או שזה הפסק ?

תשובה:

אין איוסר לומר זאת אחרי ששותים, אבל אינני מכיר מנהג כזה… בדרך כלל ברכת הבנים זה כאשר חוזרים מבית הכנסת, ורק האב מברך את בניו זה לא משהו שאשה אומרת לעצמה.