האם מותר לי ללכת להצביע בבחירות אם אמרתי שאני לא אלך שלוש פעמים ויותר והתחרטתי

שאלה:

שלום!
אם הצהרתי בקול יותר משלוש פעמים כמה חודשים לפניי שאני לא רוצה ללכת להצביע בבחירות הנוכחיות של מארס23 ועכשיו התחרטתי יום לפניי האם מותר לי ללכת ?האם זה נדר? לא אמרתי בלי נדר שהצהרתי על זה כמובן
מחכה לתשובה בהקדם תודה מראש!

תשובה:

ההצהרה הזו אינה נדר. אם זה היה מנהג טוב שלא אמרת עליו בלי נדר, יש נושא, אבל כאן הרי להיפך, לא להצביע זה עבירה, חובה להצביע, ממילא כל עוד לא אמרת לשון שבועה ממש, אין כאן נדר ואתה יכול ללכת להצביע למפלגה חרדית כל שהיא.