בד על הברז בפסח – שרייתו זהו כיבוסו?

שאלה:

בהרבה בתי ישראל נהוג להניח חתיכת בד על הברז בפסח, האם יש בזה חשש ליבון מדין שרייתו זהו כיבוסו [בשער הציון סי' שי"ט צירף הרבה צירופים בכעין זה במקום צורך, אבל יש לדון האם מנהג זה נחשב מקום צורך ועוד כי אחר כמה ימים כבר אינו בגד לבן ונקי ולא שייך צירוף זאת]

תשובה:

כיון שאינו מיועד לכיבוס מותר.

מקורות:

ראה ביאור הלכה (סי' שיט סעי' י): משום ליבון – אבל במשמרת משמע דלא שייך בו ליבון ועיין במ"א וביאור הגר"א שהאריכו בטעם הדבר ועיין במ"ב שסתמתי להקל כדעת השו"ע ואף דמהמ"א משמע דלדעת הסוברין דאף באין בו לכלוך אמרינן שרייתו זהו כיבוסו יהיה אסור לסנן מים אף במשמרת וכבר כתבנו לעיל בסימן ש"ב ס"ט בבה"ל דיש לחוש לדעה זו מ"מ בזה הקלנו משום מימרא דזעירא דמיקל בהדיא במים צלולין לסננם וכל הפוסקים העתיקוהו וע"כ צ"ל כמו שהסביר התו"ש דאף לדעה זו מותר לסנן מים צלולים במשמרת כיון שהוא עשוי לכך עי"ש הטעם ולהמ"א ע"כ מימרא דזעירא פליגא על מאי דקיי"ל שרייתו זהו כיבוסו עיין בחידושי רע"א שם והוא דוחק גדול: