עיקור חתולת מחמד

שאלה:

שלום רב.
יש לנו חתולת מחמד וברצוננו לעקר אותה.
האם דבר זה מותר לפי התורה? האם יש דקויות ומצבים מסוימים בהם יהיה אסור לעשות כן ובכאלו שיהיה מותר?
תודה רבה חזק וברוך.

תשובה:

שלום רב,

אסור לעקר חתולות. ראה שו"ע אבן העזר סי' ה סעיף יב, שאיסור סירוס שנקבות נחלקו הפוסקים אם הוא איסור מהתורה או מדרבנן או משום צער בע"ח, והכרעת הפוסקים לאסור לכל הפחות מדרבנן, ואף לא על ידי אמירה לנכרי גם אסור כמבואר שם סעי' יד, וכמ"ש בנשמת אברהם (אהע"ז סי' ה אות ט) בשם הגרש"ז אויערבאך, וכן דעת השבט הלוי (ח"ו סי' רד) שאין להתיר לכתחילה לומר אפילו לגוי לסרס חתולות, איסור זה בכל ענין כמו שכתב בשו"ת הר צבי (יו"ד סי' כג) שע"י זריקה נחשב ג"כ למעשה בידים ולא לגרמא.