הדלקת נרות יום טוב במקום שינה

שאלה:

עד מתי ניתן להדליק נרות יום טוב?
לדוגמא, השנה שערב פסח חל בשבת, הבעל ואשתו מתארחים החל משבת בצהריים + ליל הסדר וחוזרים אח"כ לביתם לישון.
האם הם יכולים להדליק נרות יום טוב כשהם חוזרים לביתם?

אשמח למקורות

תשובה:

במקרה כזה יש להדליק במקום שאוכלים, כיון שעיקר המצוה היא במקום האכילה, ספרדים שלא מברכים על תוספת אורה יכולים להדליק במקום שינה, אבל גם בזה אין לברך אלא אם כן ממש חשוך שם שקשה ללכת בלי הנרות אבל אם יש חשמל מעט וכדומה, שוב זה תוספת אורה ובזה גם לדעת הרמ"א אין לברך על התוספת.

מקורות:

ראה שו"ע רסג,ח ובאריכות רבה בס' ארחות שבת פרק לג הערה רכ.