איסור דאורייתא בשינוי מפני דרכי שלום עם נכרים

שאלה:

שלום וברכה. האם יש היתר לעבור על איסור דאורייתא בשינוי בשבת מפני דרכי שלום עם נכרים? תודה

תשובה:

ברור שאסור. אם היית מסביר במה מדובר הייתי יכול להיות יותר ספציפי, אבל אני לא רואה היתכנות להיתר כזה [יש להבדיל בין "דרכי שלום" ל"משום איבה" שבזה התירו לעיתים מחשש סכנה, כמו ברופא שמותר לו לחלל שבת לצורך רפואת חולה גוי, כדי שלא יהיה איבה שיגידו שיהודי לא מטפל בגוי וגם הגויים לא יטפלו ביהודים].