תשלום עבור פגיעה ברכב

שאלה:

מישהו שרט לי את האוטו בחניה שהוא יחסית במצב שמור משנת 2016 והלך מן הזירה ללא שום פרטים ואפילו בלי לבדוק מה הנזק בסייעתא דשמיא הכל היה מוסרט במצלמת דרך וכך היה לי את המספר רכב לקח שבוע למצוא את הנהג והרכב הפוגע ובשביל זה הייתי צריך ללכת כמה פעמים לתחנת משטרה וכן לנסוע במיוחד לבית של הנהג הזה השאלה שלי האם אני יכול לתבוע ממנו את תשלום הנזק לפי כמה שעולה לי לתקן בחברה שכמובן זה עולה יחסית יקר או שאני יכול לתבוע ממנו רק כמה שעולה במוסך חיצוני

תשובה:

שלום וברכה,

המזיק חייב לשלם עלות של תיקון לפי מחיר של מוסך מורשה.

בהצלחה.

מקורות:

יש להעריך את תשלום תיקון הנזק לפי מוסך מורשה, ולא לפי מוסך של החברה – מחיר יקר. ולא לפי מחיר של מוסך של בני מיעוטים שעובדים בשחור.