שבת

שאלה:

שלום: בשבת ערב פסח (כמו השנה), האם ניתן לברך המוציא על מצה עשירה? ואם כן, כמה צריך לאכול ממנה?

תשובה:

בני אשכנז חוששים במצה עשירה לחימוץ לכן בשבילם אין זה פתרון משמעותי, אבל לבני ספרד זה פתרון נכון, מצה עשירה דינה כפת הבאה בכיסנין ויש לברך המוציא רק אם אוכלים שיעור קביעות סעודה, ראה יחוה דעת ח"א סי צא [אמנם במשנה ברורה בסי' תעא ס"ק כא מבואר שבני אשכנז יברכו עליה המוציא, אבל לבני אשכנז בלאו הכי אין בזה נפק"מ וכאמור וכמובא בדבריו שם].