לקבל ספריה מהנגר בחול המועד

שאלה:

לפני למעלה מחודשיים קנינו ספריית קודש והתחייבו להביא לנו עד 45 ימי עסקים שזה יוצא מספיק זמן לפני חג הפסח.
עכשיו מתברר שבגלל הקורונה היו עיכובים ויתכן ויגיעו ממש יום יומיים לפני פסח.
א. אם יביאו את הסיפרייה יום לפני פסח , האם נוכל לסיים להכניס את כל הספרים אל תוך הספרייה בחול המועד, מה שיישאר לנו בקופסאות?
כיון שלא נספיק לשים את הכל לפני החג ועכשיו כל הספרים נמצאים בסלון בתוך קופסאות וזה מאוד מפריע.
ב. במידה ויחול עיכוב וירצו להביא את הסיפריית קודש בחול המועד האם מותר לקבל אותה או שיש לדחות לאחרי החג ולהשאיר את הספרים בנתיים בקופסאות?

תשובה:

שלום וברכה

להכניס ספרים לארון אין שום בעיה. אבל לבנות ארון בחול המועד זה אסור, שהרי זה ממש מעשה אומן, שאסור אפילו לצורך המועד, כדאי ללחוץ שיביאו את הארון לפני החג…

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הנגר שבונה את הסיפרייה הוא ערבי גוי שעובד בשביל חנות רהיטים יהודי.
    ההובלה וההרכבה של הסיפריה נעשה על ידי ערבים.
    מהו הדין במקרה זה לגבי קבלת הסיפריה בחול המועד?

  2. זה עדיין לא מתיר.
    שולחן ערוך אורח חיים הלכות חול המועד סימן תקמג
    סעיף א
    כל דבר שאסור לעשותו אסור לומר לאינו יהודי לעשותו.
    סעיף ב
    אינו יהודי שקבל מערב יום טוב לבנות ביתו של ישראל בקבלנות, אסור להניח לעשות בחול המועד, אף על פי שהוא חוץ לתחום; אבל אם נתן לו מלאכה בתלוש קודם המועד, בקבלנות, לעשותה בתוך ביתו של אינו יהודי, מותר.