לקמחא דפסחא לחץ כאן

כתיבה בחול המועד לצורך משחק

שאלה:

כמה בנות ממשפחתי חוגגות יום הולדת לאבא, ורוצות לעשות "משחק" עם מחמאות ופירגונים לאבא, כנהוג… לצורך המשחק כל אחת צריכה לכתוב כמה דברים על האבא, ולאחר מכן כל אחת בתורה מקריאה את זה בדרך משחק של "רביעיות".
האם דבר זה מותר בחול המועד? אשמח לדעת מקורות ברורים.
תודה רבה!!

תשובה:

כתב רגיל נחשב מעשה הדיוט שמותר לצורך המועד, אבל קשה בעיני לקרוא לכל דבר צורך המועד, שהרי אפשר לבחור במשחק אחר… נניח שכל אחד בתורו אומר שבח על האבא ומקבל אגוז וכדומה… למה צריך לכתוב?! ולכן אין להתיר.

מקורות:

ראה כאן פרטי דין זה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מאחר ומעיקר הדין נראה שמותר, מדוע לא נתיר עכ"פ על ידי שינוי?
    ולגב ההצעה של אגוז – אני מדבר על "משחק" רביעיות, שבו כל אחת כותבת שבח וכדו' ולאחר מכן כולם משחקים עם זה וכך מדברים בשבח האבא כל הזמן….

  2. ניתן למצוא דרך אחרת, הרי הכתיבה אסורה, ההיתר לצורך החג אינו צורה של לכתחילה, ממילא כיון שבלאו הכי מדובר במשחק אפשר לשנותו קצת, כך נראה לי.

  3. אכן אפשר למצוא דרך אחרת, אבל גם אפשר לא להדליק את האור במשך היום, ולא לדבר בפלאפון כמעט, וגם לא לכתוב רשימת מצרכים אלא לזכור בעל פה…… ובכל אופן אין ספק שכל אלו נקראים צורך המועד ומאי שנא? אני לא מדבר מצד הרגש אלא נטו הלכה…. אשמח לקבל מקורות!
    תודה רבה לכם על התשובות המהירות!!

  4. יש הבדל בין דברים שגרתיים שלצרכי הקיום לבין החלטה לבצע משחק דוקא באופן זה, אבל אה"נ אינני קובע לאיסור, הצגתי את הדין, כתיבת הדיוט לצורך המועד מותרת, העלתי את הסברא הנ"ל מעבר לכך אינני יודע.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל