ספר טוב בדיני ממונות

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

רציתי לדעת איזה ספר מומלץ שיש בו עניני שצריך לשים לב עורכי דין שהזמינו כשיש להם לוקחים יהודים.

הכל ודאי מקורם מש"ס פוסקים טור ש"ע אבל קשה לזכור הכל בבת אחת וכאשר אתה פוגש לפעמים עם עורך דין לפעמים אין הרבה זמן לזכור את הכל, לכן אם יש ספר שסידרו העניינים כדי לראות בו מהר ולהסביר עניני בעייתיים מה טובו. לפעמים יש עורכי דין שמוכן לעבוד כנלכתא אלא חסר הוראה ומידע.

גם טוב לבעלי בתים או תלמידים. יש הרבה כעס אצל אנשים והכל יכול להפוך לפניה למשפט בקלות, וודאי ללמוד הלכות שבין אדם לחברו לכתחילה מונע כזה ומתפשרים. אבל כשכבר בוער הענין לפעמים לתזכורת טוב ספר כזה ואז לפי הענין נעשה עיון על הדבר לעזור אנשים ולפנות לבית דין מומחה.

הרבה פעמים אנשים חושבים שיש להם טענה אבל מפני חסר ידיעה הלכה כשאתה מראה להם נופל כל הבנין.

תודה ברכה הצחלה ושלום

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שאתה מחפש ספרים מעשיים בהל' חושן משפט, בענינים המצויים בין שכנים וכדומה, יש הרבה ספרים בענין זה, יש את סדרת ספריו הידועה של הרב צבי שפיץ משפטי התורה ועוד, ויש ספר משכן שלום בהל' שכנים, ויש עלון המשפט של בית הדין נציבות חיים, ועוד רבים, יש כמובן את הסדרה המיוחדת של הגאון רבי יעקב בלויא זצ"ל פתחי חושן, מאוד מיוחד.

צריך רק לבוא לחנות מובחרת ולראות מה אוהבים…