לשהות לפני כניסת החג בבית שנמכר לגוי

שאלה:

שלום וברכה
בית שנמכר לגוי ביום חמישי כדי להפטר מבדיקת חמץ.
מתי חייבים לעזוב את הבית? האם אפשר גם ביום שישי בבוקר? או חייבים לצאת כבר ביום רביעי לפני השקיעה קודם זמן חיוב בדיקת חמץ?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא כאן הוא בעצם שלא לעשות "חוכא ואיטלולא" – צחוק, מהמכירה. כאשר אתה מוכר הכל לגוי ומשכיר לו את המקום וממשיך לגור שם, זה נראה כצחוק מהמכירה. לכן אינני אומר שאסור לשהות עד הבוקר, בעקרון מסכמים עם הגוי שהוא מתיר לשהות שם לצורך וכדומה, אבל עדיף וראוי לצאת קודם אם זה אפשרי.