ברכה על הכינרת אחר שחלפה מעל פני ושוב אני רואה אותה

שאלה:

שלום רב כשנסעתי לטבריה ראיתי ים כנרת בנהיגה, ולא יכולתי לברך כי נהגתי, אחר כך שירדתי מהאוטו האם אני יכול לברך כשאראה כנרת שוב? אם פעם הבא אראה כנרת יום למחרת האם אני עדיין יכול לברך אם לא ברכתי ביום ראשון כשראיתי? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם כבר חלפה הכינרת מפניך, כאשר אתה רואה אותה שוב אחרי כמה דקות אין לברך.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' רכח אות א על פי הביאור הלכה בסי' ריח סעי' א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה, וזה אותו דין גם לגבי ברק, רעם, ושאר ברכות הדומים לזה אם לא ברכתי פעם ראשונה כשראיתי/שמעתי – אין לברך באותו יום פעם הבא?
    ולמה זה שונה מברכת אילנות שאותה אנחנו יכולים לברך במשך כל החודש ניסן?
    תודה רבה

  2. לא, זה נכון רק לגבי הברכות שזמנן הוא פעם בשלושים יום, ברק שכל יום מברכים עליו, אם לא ברכת בראשונה יש לברך בשניה. כנ"ל לגבי ברכת האילנות.

  3. אז אם אני נוסע באותו ורואה לדוגמה ים, אני לא יכול לברך בזמן הנסיעה, ואם היא אחר כך חלפה מפניי אין לי דרך לברך על הים, נכון? האם אישתי שאיתי באוטו, יכולה להוציא אותי בברכה הזות?

    וגם תשובה כזות לגבי בית קברות, מתי לברך: כשאני רואה או כשהגעתי פיזי לשם?

    תודה