האם מותר לומר ברכת המזון אחרי ארבע שעות בשבת ערב פסח

שאלה:

שלום,
רציתי לשאול לגבי שבת ערב פסח, כאשר אומרים שצריך לסיים לאכול חמץ קודם שעה חמישית (זמנית), האם צריך לומר ברכת המזון גם קודם זמן זה או שמותר להמשיך בסעודה (בלי חמץ) ולומר ברכת המזון אחר כך (למשל בשעה חמישית או שישית)?
תודה רבה

תשובה:

אפשר להמשיך ולומר ברכת המזון אחר כך, אבל יש לשים לב שמתקרב כבר זמן ביעור חמץ, ואז צריך כבר שכל הפירורים שנותרו וכו', הכל יבוער מן העולם.