התחייב בטלפון לתת צדקה וכעת חושש שמשהו לא אמין

שאלה:

קבלתי טלפון והפונה הציג עצמו בשם, ואמר שרגיל בכל שנה לקבל מבעלי סכום כך וכך.
בעלי נפטר, ואני לא מצויה בדברים, והגבתי באותו רגע שאעביר סכום מסויים לחשבונו.
לאחר שסגרתי את הטל' התעורר בליבי חשש, גם מצד הסכום שהזכיר שהיה רגיל לקבל, שהיה נראה לי גבוה מדי, גם לעצם העניין בטל'.
מה עלי לעשות – מבחינת ההתחייבות שהתחייבתי?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר באדם הנזקק לצדקה יש כאן בהחלט ענין של נדר, אבל מותר לך לדרוש ממנו הסבר מי הוא ומה הוא כדי לברר אם אכן הוא נזקק לצדקה. כמו כן אם אין היכולתך לתת את הסכום ואת דחוה בפרנסתך, ניתן לעשות התרת נדרים.

בשורות טובות וחג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1