הוצאה בשבת

שאלה:

שלום האם מותר להתכסות בשמיכה בשבת לצאת איתה לטיול מחוץ לבית בשבת או שזה מוקצה?

תשובה:

שמיכה היא לא מוקצה כמובן, אני מניח שאת ישנה בלילה עם שמיכה, לגבי יציאה איתה מהבית, זה תלוי אם יש במקומכם עירוב אחרת יש איסור הוצאה אלא אם כן ממש מתלבשים בה, וכפי שאסור במצב כזה שאין עירוב להוציא סידור, טישיו וכל דבר אחר. אני מניח שאם את גרה בישראל יש עירוב כשר.