התחייב לצדקה אם ימכור את הדירה

שאלה:

שלום רב
לפני חצי שנה התחלתי בתהליך מכירת דירה ואמרתי שאם אמכור אתן סך מסוים לצדקה עבר חצי שנה וכנראה אין רצון ה' שהדירה תמכר עדיין ,שאלתי היא האם הכוונה שלי באמירה הייתה רק אם אמכור במהירות כפי שרציתי מאוד ותכננתי , או שלא משנה מתי הדירה תמכר תמיד אהיה חייב מכיוון שלא תחמתי את זה בזמן מסויים כגון אם אמכור בעוד כך וכך ימים
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם לא הגבלת את זה בזמן הנדר קייםב כל מקרה בו תמכר הדירה, אלא שאם היה בכוונתך על זמן קרוב, די בסיבה זו כדי לאפשר התרת נדרים בפני שלושה.

ברכותינו שתצליח למכור בקרוב ובמחיר טוב.