לא בדקה ביום השביעי

שאלה:

שכחתי בדיקה של היום שביעי, ונזכרתי כ15 דקות אחכ ובדקתי והבדיקה נקיה.
העניין שאם אדחה זה לדחות ב3 ימים בשל אילוצים
אודה לתשובה דחופה

תשובה:

מה האילוצים? להקל בלי בדיקת יום השביעי זה רק בשעת הדחק גדולה מאוד, למשל הרב אלישיב התיר בזה לבעל תשובה טרי שבדקו רק ביום הראשון, כך שאם נצריך עוד בדיקה ביום השמיני זה בעצם לא רק היום השמיני, אלא בגלל שלא בדקו כל השבוע צריכים לספור הכל מחדש [כי יש יותר מחמישה ימים ללא בדיקה], ויש חשש שיצאו לתרבות רעה ויפסיקו לשמור טהרה. באופן זה הוא התיר… באופן כללי יש לדעת שהטהרה בבית היא אבן יסוד ודוחים כל אילוץ העיקר לא לדחות טבילה.