חתימת חוזה מכר בחול המועד

שאלה:

אנחנו נמצאים בהליך מכירת בית קרוב לחצי שנה, כנראה שהחוזה הסופי יהיה מוכן בחול מועד, ונצטרך לחתום עליו.
האם מותר לחתום על החוזה מכר שכבר נמצא בתהליכים בחול מועד?

תשובה:

יש להמנע מלחתום על החוזה בחול המועד, תנסו ללחוץ שיהיה מוכן קודם.

הכלל בענין זה הוא כך:

אם לא היה פנאי לכתוב קודם המועד, או שהיה אונס שלא יכלו לכתוב את החוזה קודם המועד, מותר לעשות חוזה בחול המועד, אבל רק כאשר המוכר זקוק למעות אלו לצורך המועד והלוקח אינו רוצה לתת מעות רק לאחר חתימה על החוזה , אבל בלא זה אפילו אם יהיה חשש הפסד אסור, כיון שאם אין את הלוקח הזה יהיה לוקח אחר.

מקורות:

שו”ע סי’ תקמה ס”ו ובמשנ”ב ס”ק לט, ושעה”צ ס”ק מה.