ללכת להשלים מניין בידיעה שלא אצליח לשמור נגיעה

שאלה:

שלום וברכה
אני בן 17 מתחזק שבא מבית חילוני, ולאח שלי הגדול – יש חברה.
החברה הזאת אוהבת לחבק אותי בטענה שאני "חמוד" וכל מיני דברים כאלה
וגם את אחי הקטן בן ה14 היא מחבקת
יש לאבא שלה אזכרה עוד כמה שבועות והיא רוצה שאני יבוא להשלים מניין לאזכרה של אבא שלה, אם לא אני – לא יהיה לה מניין
והשאלה שלי – האם ללכת להשלים מניין בידיעה שהיא תחבק אותי ואפילו תנשק אותי בלחי ?
כי אני מאוד ביישן ולא יכול להגיד לה שאני משתדל לשמור נגיעה, כי אם המשפחה שלי תדע שאני שומר נגיעה – הם ממש יצאו עלי ויריבו איתי ריב גדול, אז מה לעשות בנידון?
תודה רבה רבה לכם!

תשובה:

אתה יכול ללכת, כיון שזה כרגע בלתי אפשרי מבחינתך שלא ללכת, אבל תעשה זאת באופן שאולי ימנע ממנה לעשות זאת, תבוא כבר כשהאנשים כולם נמצאים וכדומה ותתערב ביניהם, תאמר לה שלום מרחוק וכדומה, ואם יקרה יקרה… ככלל אני מציע לך להתגבר על מחסום הבושה פעם אחת ולתמיד ולהודיע לכולם על ההחלטה שלך, זה ברגע הראשון לא נעים אבל יחסוך ממך שרשרת מייגעת ובלתי פוסקת של קשיים… ככלל, תמיד אני מייעץ לנערים מצחזקים במצב דומה לך, להיות גלויים ועקביים, זה פותר המון בעיות ובסופו של דבר חוסך מריבות ואי הבנות, גם אם ברגע הראשון זה לא נעים.

מתפללים להצלחתך תמיד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אפשר להצביע על המקור להיתר זה של "אם יקרה יקרה" כפי הנראה כת"ר למד כן מהסוגיא דפסחים כה: לא אפשר ולא קמכוין? אכן כידוע הח"ח כ' שהיתר זה לא נאמר בעריות שנפשו של אדם מחמדתן והוכיח כן מברכות נח:
    תודה רבה ויישר כח על האתר הנפלא.