השכרת חניה שכונתית

שאלה:

שלום וברכה,
אנחנו ארבעה בנינים ויש לנו חניה גדולה לכל הבנינים עד זמן מה החניה היתה פתוחה וכל מי שרצה לחנות גם מבחוץ יכל לחנות, עד שהשכונה החליטה לגייס כסף מכל הדירים ולעשות שער עם קוד לחניה שלא יבואו זרים, וגם משפחתי נתנה את חלקה לאותו שער, ואני שואל, מיכוון שממילא אין למשפחתי רכב ואנחנו לא חונים בחניה, האם אפשר להשכיר את החניה למישהו מבחוץ.. (ומה הדין שאנחנו משכירים רכב לזמן מה האם יהיה מותר לנו לחנות בחניה או שהחלק שלנו בחניה נחשב חלק אחד ולא יותר)

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש חנייה שעומדת פנויה, מותר לכם להשכיר את החנייה לאדם זר. אם אין חנייה פנויה והזר שייכנס יהיה על חשבון דייר שיש לו זכות חנייה, אין אפשרות להשכיר.

כמו כן ברכב נוסף שאתם משכירים, אם יש חנייה פנויה מותר לכם להחנות את הרכב השכור, ואם אין מקום פנוי לא תוכלו גם להשכיר וגם להחנות רכב שלכם.

בהצלחה.

מקורות:

החנייה היא ציבורית של דיירי הבניין ולדיירי הבניין יש זכות חנייה, ולכן אם אין מספיק חניות לכולם לא ניתן להכניס זרים, ודיירי הבניין קודמים. אבל אם יש מקומות פנויים יכול להשכיר את חלקו לאדם זר.