שימוש בחפץ של אחר

שאלה:

חבר דירה בפנימייה התקין צינור לניקוי אחר יציאות בשירותים בדירה וחיבר אותו לשירותים של הישיבה שאלתי אם מותר לי להשתמש בזה, 1 לא נעים לי לבקש רשות, 2 אני לא יודע של מי זה והבנתי ממישהו שלא נעים לאותו אחד שידעו מי הוא וחשבתי בעבר גם להתקין כזה צינור אבל לא היה לי את האומץ ויש לי צורך בצינור כזה , אני משתמש בבית בצינור

תשובה:

שלום וברכה,

יש להניח שאם חיבר צינור שטיפה לשירותים ציבוריים מסכים שיהיה עבור שימוש הכלל. ולכן מותר להשתמש בצינור.

בהצלחה.