פסטה בסיר בשרי לאוכלו עם חלב

שאלה:

ב"ה
כבוד הרב שלום,
יש לי סיר המשמש כיום להכנת פסטה פרווה בלבד. בעבר השתמשתי בסיר פעם או פעמיים לבישול מרק בשרי(יותר משנה). האם אני יכולה לבשל בו פסטה פרווה ואחר כך לבשל את הפסטה הזו בפשטידה חלבית או כל מאכל חלבי אחר? תודה

תשובה:

למנהג בני ספרד מותר לעשות זאת לכתחילה, למנהג בני אשכנז אם כבר בישלו פסטה ועכשיו רוצים לאכול עם חלב מותר, אבל לא לכתחילה. אולם באופן זה שאת רוצה שהסיר יהיה פרווה ניתן להכשירו על ידי הגעלה.