שאלה:
ברור שדלעת נאכלת בפסח גם ע"י אשכנזים
וכנ"ל אבטיח אם הגיעה העונה
שאלתי לגבי מה שנקרא גרעינים לבנים, לא כשהם קלויים במלח דבוק בקמח [גם הוא תפו"א]
אלא קלופים בלי כל עיבוד מלבד הסרת הקליפה הלבנה,
יש מקום לדונם כקטניות כי אפשר לטוחנם
לא שמעתי מעולם שמכינים מהם קמח ושהם ראויים לאפייה
יורונו רבותינו ושכמ"ה
תשובה:
ההגדרה של קטניות אינו שנטחן לקמח, אלא שזרעו נאכל, והם ודאי נאכלים. בדלעת טבעית אתה צודק שהגרעין הוא שולי, אבל כיון שהיום מגדלים זנים מיוחדים רק לגרעינים, נראה פשוט שזה בכלל גזירת קטניות.
האם רימונים נחשב לקטניות? שהרי זרעו נאכל?
הזרע של הרימון, הגרעין שבתוך הגרגיר… הוא אולי נאכל על כרחנו אגב כלל הגרגיר, אבל אינו עיקר הדבר.
השאר תגובה