לתרומות לחץ כאן

גרעיני דלעת בפסח

שאלה:

ברור שדלעת נאכלת בפסח גם ע"י אשכנזים
וכנ"ל אבטיח אם הגיעה העונה
שאלתי לגבי מה שנקרא גרעינים לבנים, לא כשהם קלויים במלח דבוק בקמח [גם הוא תפו"א]
אלא קלופים בלי כל עיבוד מלבד הסרת הקליפה הלבנה,
יש מקום לדונם כקטניות כי אפשר לטוחנם
לא שמעתי מעולם שמכינים מהם קמח ושהם ראויים לאפייה
יורונו רבותינו ושכמ"ה

תשובה:

ההגדרה של קטניות אינו שנטחן לקמח, אלא שזרעו נאכל, והם ודאי נאכלים. בדלעת טבעית אתה צודק שהגרעין הוא שולי, אבל כיון שהיום מגדלים זנים מיוחדים רק לגרעינים, נראה פשוט שזה בכלל גזירת קטניות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל