ביטול השתתפות אחרי התחלת קורס

שאלה:

אישתי מעבירה קורסים דרך זום, בד"כ היא מתנה מראש על תקופת אחריות. מה הדין כאשר לקוחה טוענת שלא שמעה את השיעורים. חלקם מוקלטים וחלקם בליב, ידוע לי שאין אפשרות לבטל אחרי התחלת הקורס, כדין פועל שהתחיל לעבוד, האם אפשר לגבות את כל שווי הקורס? איך מתמחרים פועל בטל במקרה זה? האם החוק של 14 יום ביטול עיסקה תקף גם מצד הדין, במקרה שלא סיכמו מראש תנאי אחריות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אחרי שהתחיל הקורס לא ניתן לבטל את ההשתתפות בקורס, ולכן גם תלמידה שלא שמעה את המשך הקורס ולא מעוניינת להמשיך חייבת לשלם תשלום מלא עבור הקורס.

גם בקורס יש את החוק של ביטול תוך 14 ימי עסקים מעת הרישום לקורס, ומאחר וחוק זה התקבל בציבור יש לו תוקף הלכתי.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר התחיל את הקורס לא ניתן לבטל כדין פועל שהתחיל במלאכה שאין אפשרות לבטל את הפועל – שו"ע סימן שלג.

כאשר עבר וביטל את הפועל צריך לשלם לו כפועל בטל. בקורס שבעל הקורס מוסר את הקורס בכל מקרה אין לו הנאה בביטול תלמיד אחד, (דדיבור אחד דיבור למאה – שו"ע סימן שלה ס"א).

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ע"פ אתר כל זכות יש תנאי בחוק שהביטול יעשה תוך 14 יום מההרשמה ובלבד שישנם לכהפ"ח 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד תחילת הקורס הראשון.