לפנות חפצים שהונחו בישיבה

שאלה:

שלום
הצטרפתי לאחרונה לישיבה קטנה ונתנו לנו מגורים בישיבה וכשנכנסנו היו שם כל מיני חפצים , שאלנו את המשפחה שהיתה שם לפנינו ואמרו שהם השאירו את זה בצד וגם הם לא יודעים של מי זה ואמרו להם שהיו שני תלמידים מהישיבה שמדי פעם היו שמים שם חפצים שלהם אז אולי זה שלהם אבל אנחנו לא רוצים להשאיר את זה בצד אלא לזרוק. האם מותר? מדובר בכסא ישן ותמונות קיר שמצאנו..
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות חפצים שהונחו במקום ציבורי אלא אם כן מודיעים מראש לבעל החפצים שעורכים ניקוי ומפנים את החפצים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיט. וראה כאן בהרחבה.