התקנת מערכת ניקוי מים במוסד חינוכי של נוצרים

שאלה:

שלום,
ראובן הוא בעל חברה בחו"ל שעוסקת בענינים שקשורים למים, לא מזמן פנו אליו מספר כמרים עם בקשה להתקין (תמורת תשלום) מערכת ניקוי מים במוסד חינוכי שלהם (סמינריה בלע"ז). האם מותר לראובן לקבל הזמנה הזאת ולעשות מה שכמרים מבקשים ממנו?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

נראה בעיני שהתקנת מערכת מים היא חלק מבנין ותיחזוק המקום, וכיון שזהו בית עבודה זרה, בודאי אצלכם שהם פרובסלבים, אסור להשתתף בבנין בית עבודה זרה. בכלל אסור להכנס לבית עבודה זרה.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות עבודת כוכבים סימן קמח: שלשה ימים לפני חגם של עובדי עבודת כוכבים אסור ליקח מהם ולמכור להם דבר המתקיים. ומותר למכור להם דבר שאינו מתקיים עד יום חגם, כגון ירקות ותבשיל. וכן אסור להשאיל ולשאול ולהלוותן ( בלא רבית) (טור והפוסקים), ללוות מהם ולפורען וליפרע מהם מלוה בשטר או על המשכון, אבל מלוה על פה נפרעים מהם מפני שהוא כמציל מידם, ובזמן דידם תקיפה, אפילו בשטר חשיב כמציל מידם. ואם היא מלוה בריבית, אפילו במשכון חשיב כמציל מידם.

שולחן ערוך יורה דעה הלכות עבודת כוכבים סימן קמט: סעיף א] עיר שעושים בה יריד ביום חגם, והעובדי כוכבים מתקבצים מכמה מקומות והולכים שם לכבוד עבודת כוכבים, מותר לילך חוצה לה ואסור ליכנס בתוכה. היתה חוצה לה, מותר ליכנס בתוכה. ההולך ממקום למקום, אסור לעבור בה אם הדרך מיוחד לה, ( דהיינו שאין עוברין מאותה עיר לעיר אחרת).