תפילין לפני הבר מצוה לבני עדות המזרח

שאלה:

שלום.
כמה זמן לפני הבר מצווה הרב ממליץ להניח תפילין לבני עדות המזרח?
והאם חובה להניח בזמן זה?
תודה רבה.

תשובה:

דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן ג) שמצוה לחנך את הילד להניח תפילין שנה או יותר קודם הבר מצווה, ורשאי אף לברך על התפילין, ובלבד שהוא יל אחראי ורציני שיודע לשמור על גוף נקי ותפילה בלי קלות ראש, בדרך כלל אין להניח כל כך הרבה לפני הבר מצוה אלא רק חודש חודשיים. וע"ע שו"ת מבשרת ציון חלק א' (חלק אורח חיים סימן ה).

הצטרף לדיון

תגובה 1