רצון בעבר להתאבד – איך מכפרים?

שאלה:

שלום,
אני חוזרת בתשובה וברוך השם יש לפני עוד דרך ארוכה.
לפני מספר שנים, בתחילת דרכי באמונה הייתי במצב נפשי מאוד קשה עקב דברים שעברתי ורציתי ליטול את חיי.
הצטערתי וביקשתי סליחה מהשם שזו כוונתי, תכננתי את הפעולה אך לשמחתי דחיתי את הפעולה עד שבסוף לא עשיתי אותה.
אני יודעת שעצם הרהור עבירה הוא נורא ועצם כך שלא ציפיתי בזמנו לישועה פרטית זה בלתי נסלח ורציתי לשאול את כבוד הרב איך אני יכולה לכפר על מחשבות, התכוונות והתכוננות לדבר שכזה אף על פי שלא יצא לפועל?
תודה על כל העזרה והמענה לכל התשובות

תשובה:

שלום וברכה

אין דבר יותר יפה מרומם ושמח מהתשובה!!! חזרת בתשובה? זו הכפרה הגדולה ביותר! שינית את דרכך בחיים, את עובדת את ה', מתקרבת אליו, מה יכול להיות טוב יותר?! הכל מצויין ונפלא ואין מה לחשוש כלל. ההתבוססות בעבר ובדכאון ובחטא זה הנסיונות של היצר הרע להטביע אותנו חזרה בכל הבוץ, לא ניתן לו את התענוג הזה…

הצטרף לדיון

תגובה 1