מוסף בציבור או חזרת שחרית עם יעלה ויבוא

שאלה:

כאשר שכח יעלה ויבוא בשחרית והציבור כבר עומדים להתפלל מוסף, האם יתפלל שחרית כדי לומר יעלה ויבוא ואח"כ מוסף – שניהם ביחידות, או עדיף להתפלל מוסף בציבור ואח"כ להתפלל שחרית על תנאי שהיא נדבה אם פטור מלחזור אחרי שהתפלל מוסף.
תודה

תשובה:

ברור שעדיף להתפלל ביחידות מאשר להכנס בחשש שמפסיד בכלל את ההזכרה של שחרית. מה גם שזה לא לגמרי ביחידות, אם יתחיל שמונה עשרה של שחרית בשעה שהציבור מתחילים מוסף נחלקו הדעות אם נחשב כתפילה בציבור. המשנה ברורה בסי' צ ס"ק ל נקט שאינה תפילה בציבור אבל יש לה מעלה של בשעה שהציבור מתפללים, אבל ידוע שהרב מבריסק חלק בזה על המשנה ברורה וסבר שזו ממש תפילה בציבור.