חזרה בתשובה בגיל מאוחר

שאלה:

שלום לרב, יש לי שאלה: איך אפשר לנחם איש שחזר בתשובה מעל גיל 50. איך אפשר להיות שמח עם המחשבה שלמעלה מ50 שנה התעסקתה בהבל וריק, בתאוות זמניות, במילוי הראש בסרטים שיש בהם רק רצח ועריות וליצנות. איך למעלה מ50 שנה נעלמה ממך אמת התורה. אין צער יותר גדול מזה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

ההיפך הוא הנכון, הרי ככל שאדם יותר משוקע בהרגלים המגונים, הרבה יותר קשה להתנתק מהם, וכבר אמרו חכמים שלפום צערא אגרא, לפי גודל הצער כך ירבה השכר, וכן אמרו שכאשר אדם חוזר בתשובה מאהבה, זדונות נהפכים לו לזכויות, וזה מאותו ענין, שאדרבה, דוקא מתוך כל החושך הגדול, כאשר הוא זוכה לאור, האור הזה הרבה יותר עמוק ומפנימיות הרגש, ולכן מקבלים שכר יותר דוקא משום כך שבא מחושך עמוק יותר! כמו כן, אדרבה, עצת היצר תמיד היא כך, להסתכל על החצי כוס הריקה, כדי להשכיח מהאדם כמה עליו לשמוח ולרקוד בשמחה רבה על כך שזכה לאור באור החיים! השטן העומד להשטיננו מחפש כל דרך לצער ולייאש בני אדם כי הוא יודע שזה הכח הכי חזק כדי להחטיא אותם ולהפיל אותם. יש לשמוח באור הגדול מאוד מאוד ולהביט קדימה. הרי הזכות הגדולה לשנות את כל החיים היא דבר שמעטים ויחידי סגולה מסוגלים לו! אל תסתכל על כאלו שנולדו בבית חרדי ומקיימים מצוות, שהרי מי אומר מה היה איתם אילו היו נולדים בבית שאינו שומר מצוות?! קרוב לודאי שלא היו עושים את הצעד האדיר הזה, לכן אדם שזכה לכך הוא במצב הכי נפלא שיכול להיות.

ברכה והצלחה רבה מאוד בדרך החדשה!