לבקש ממישהו שיוריד שיר מהיוטיוב בחינם וישלח לי

שאלה:

שלום הרב,
מותר לבקש ממישהו שיוריד שיר מהיוטיוב בחינם וישלח לי?
באתו נושא, מותר להוריד שירים מאתר שנותן להוריד שירים וכל הנראה הוא הוריד את השירים מיוטיוב?

תשובה:

שלום וברכה,

אם היוטיוב לא מסכימים שיורידו מהם שירים, אסור לשלוח שליח שיוריד עבורך.

להוריד מאתר שמסכים לתת בחינם מותר להוריד מהם. ואין צורך לחשוש ואפילו אם הם הורידו מיוטיוב מותר להוריד מהם.

בהצלחה.

מקורות:

אם יוטיוב לא מסכימים שיורידו בחינם אסור להוריד מהם מאחר ואסור להשתמש בשרת שלהם שלא לפי הסכמתם. ולכן אסור גם לשלוח אחרים. אם יש אתר משפרסם בחינם מותר להוריד ממנו, מאחר ולא נודע שנעשה באיסור. וגם אם עשו איסור האיסור לא בהפצה של השירים, אלא בשימוש בשרת ואת זה עשה המעתיק.