לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בשר חלק שבושל על מחבת בשר לא חלק

שאלה:

שלום,
האם מותר לאכול בשר חלק שבושל במסעדה שמבשלת בשר חלק ובשר לא חלק על אותה פלנצ'ה מבלי לשטוף את הפלנצ'ה בין כל בשר לבשר?
אני ספרדי וכמובן מחמיר לאכול חלק.
ומה דין תנור ודין הבש במקרה שבו חיממו בשר לא חלק ולאחר מכן חיממו בו בשר חלק בתנור?

תשובה:

אין לאכול בשר כזה, זה ברור, הרי מבחינתך הבשר הזה אינו כשר לאכילה, אבל גם בכלל אין לאכול במסעדה שאין לה כשרות מהודרת. במסעדה יש כל כך הרבה תקלות, עשרות ביום! כך שכשרות מהודרת זה המינימום הנדרש…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. "ובשר לא חלק על אותה פלנצ'ה מבלי לשטוף את הפלנצ'ה בין כל בשר לבשר?"

    למה הוא מתכוון למנגל?
    הרי במנגל ברגע שהוא עובד על אש גבוהה הוא בעצם מכשיר את עצמו מהבשר הלא חלק שהיה לפני כן, אז למה שהבשר אחר כך לא יהיה כשר בשבילו?