איך יהיה מותר לשאת מפתח בתוך הבניין בשבת? / עירוב חצרות

שאלה:

מותר לי לשאת את המפתח בשבת בתוך הבניין ולשים אותו מתחת לשטיח או בארון חשמל כדי לא לטלטל בחוץ או שזה גם נחשב טלטול ?
ואם זה טלטול ואני היחיד בביתי מה אני אמור לעשות ?

תשובה:

מקורות:

דרך עשיית עירוב חצירות: לוקחים פת ומזכים אותה לכל דיירי החצר ומניחים אותה באחד הבתים שבחצר, לפני שמזכה את העירוב מברך ‘על מצות עירוב’ ואחר כך אומר ‘בהדין עירובא יהיה שרא לן לאפוקי ולעיולי מן הבתים לחצר ומן החצר לבתים ומבית לבית לכל הבתים שבחצר’ ובחדר מדרגות צריך לומר גם את הנוסח של שיתוף מבואות כיון שיתכן שדינם כדין מבוי, וכך הוא הלשון ‘בהדין עירובא יהא שרא לנא לאפוקי ולעיולי מן הבתים לחצר ומן החצר לבתים ומבית לבית ומחצר לחצר ומגג לגג ומבתים לחצרות ומחצות למבוי וממבוי לכל הבתים והחצרות שבמבוי זה לנו ולכל הדיירים במבוי זה’.

שיעור הפת לצורך העירוב הוא: כגרוגרת לכל בית שבחצר ובחצר שיש בה למעלה מי”ח [18] בתים די בי”ח גרוגרות לכל בני החצר. לפי שיעור החזון איש שיעור י”ח גרוגרות הוא כ800 סמ”ק שהם כ13 מצות מכונה.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. האם בבית משוף שרוב הדיירים (אני גר בפנימייה חילונית) הם מומרים לחלל שבתות גם יש את הבעייה הנ"ל? ואם יש את הבעייה הנ"ל איך שוכרים מהם את רשותם

  2. אבל את העירוב א"א לזכות בעצמו, אלא צריך ע"י אחר. וגם לא ע"י הילדים שלו שסמוכים על שולחנו (האמנם?)
    ע"י אשתו להלכה יכול לזכות על ידה?
    להלכה באופן כללי לאשה יכול לתת מתנה? יש לה יד לזכות בנפרד מבעלה?
    למשל לגבי משלוח מנות, יכול לתת לה לזכות בעצמה במשלוח מנות שלה לתת לאחרים?