פריצת חלונות בקיר בנין משותף

שאלה:

מצוי שאדם עושה מגורים בקומת המרתף שלו. ואחרי זה שרוצה קצת לאוורר פורץ חלונות קטנים בצורה אסטטית לכיוון הרחוב, ולא נראים חריגים או מוזרים. ולפעמים אפילו לא פורצים חלון, אלא רק עושים חורים כעין חורי ניקוז של 4 "צול" וכד'
החלונות נפרצים בקיר החיצוני של המרתף שלו, אך בעצם הם קיר חיצוני של כל הבנין המשותף.
האם צריך רשות מהשכנים בגלל שבעצם מסיר לבנים מהקיר המשותף. או שכיון שהדרך שלא מקפידים על זה כלל. ובאמת אין כאן שום חסרון כי מה להם אם יש שם לבנים או חלון לא צריך רשות. וכמובן מדובר במידה וקיבל אישור על עצם הבניה.
ומה הדין באופן שכבר פרץ חלונות ושנים רבות אין פוצה פה, האם צריך ללכת לבקש מחילה מהם ורשות?

תשובה:

שלום וברכה,

פריצת חלונות בצורה אסתטית ואין בה חשש של סיכון של יסודות בבניין אין איסור בדבר. ובפרט כשקיבל אישור הרחבה מהשכנים שהבנייה כוללת פריצת חלונות.

בהצלחה.