שימוש בחזרת-חריין בתור מרור

שאלה:

שלום. האם חוזר בתשובה שהגיע מבית חילוני לחלוטין ואין לו שום קבלה מידי אביו ( ואמנם הסבא נחשב ספרדי), אך בכל זאת הולך על פי רוב לפי שיטות הספרדים – יכול לצאת ידי חובת מרור בשורש חזרת במקום בחסה? אם כן מה הוא כזית מרור בשורש חזרת? נפח של קופסת גפרורים? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין טעם לעשות זאת, החסה מקורה הרבה יותר ברור מהחזרת, ואין כל אפשרות הגיונית לאכול מקלח החזרת כזית, זה ממש ענין כמעט של מסירות נפש…, לכן עד כמה שזה לא מנהג אבותיך [מנהגי אבות נקבעים לפי העדה ולא לפי הנהגותיו האישיות של האב] אין כל הגיון לקחת חזרת ככל שניתן לקחת חסה. בעבר אצל בני אשכנז לא היתה החסה מצויה, וגם כשכבר היהת היא היתה נגועה מאוד בתולעים ואקריות למיניהם, היום יש חסה מגידול מיוחד וזה מצויין. אני אשכנזי ואוכל חסה למרור וכך היה כידוע מנהגו של הרב מבריסק ועוד רבים.