רכישת מוצר חמץ באינטרנט קודם פסח

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
האם מותר לרכוש תוספי תזונה כגון ויטמינים,תיוני תה מחו"ל (עם כשרות רגילה) לפני הפסח כשאני יודע שזה יגיע רק לאחר הפסח? האם יש בזה חשש של חמץ שעבר עליו הפסח? במידה ויש באותו מוצר חמץ. כי המפעלים הם של גוים.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שזה אכן חמץ, לכתחילה ודאי יש להמנע מכך. ובעיקר ענין זה ראה מה שכתב בזה כאן ידידי רבי עובדיה יוסף טולידאנו שליט"א. בדיעבד יש להקל ולהשתמש. בדרך כלל בתוספי תזונה כאלו ויונים אין חמץ ולכן הם שבפסח לא נצרוך אותם ללא הכשר יעודי, אבל לקנות באופן שיבוא אחר הפסח – מותר.