פסח

שאלה:

שלום וברכה,
יש לנו כלים (פלסטיק וזכוכית) שמיועדים להאכיל בהם ציפורים.
בכלים אלו שמים מים עם סוכר נמס.
את הסוכר אנו ממיסים במים בבישול בכלי חמץ ורק לאחר שהמים המתוקים מתקררים אנו מעבירים אותם לכלי האכלה, שם הם שוהים יותר מ24 שעות.
האם, בגלל שהמים והסוכר בושלו בכלי חמץ, יש בעיה בשימוש בפסח בכלי האכלה וצריך למכור אותם (או להכשיר אותם בהדחה 3 פעמים מעת לעת), או שאין צורך?
תודה רבה

תשובה:

אין צורך, גם אם על ידי הכבישה יצא כביכול טעם חמץ [למעשה זה נ"ט בר נ"ט ויותר מכך, אבל גם אם נניח], הרי אין לכם בכך כל הנאה וצורך. כמובן בפסח עצמו אין לבשר בכלי החמץ.

שבת שלום.