כבולעו כך פולטו

שאלה:

מה ההסבר לכך שתבנית לא יועיל לה הכשר בתנור.
אף על פי שהמאכל החמץ נוגע בה אבל בולעת בחום של תנור אז למה לא יפלוט גם בחום של התנור.
שאלתי לו יצויר שהתבנית עמידה בחום של התנור.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אתה נוגע כאן לאחד הכללים החשובים בנושא של "כבולעו כך פולטו": הכלל הזה קובע רק איזה סוג הכשרה נעשה, אם הגעלה או ליבון קל, ליבון קל או חמור וכו', אבל הוא לא שינה את אופי ההכשרה. למשל, דבר שבלע בחום של 70 מעלות, לא נתיר לערוך לו הגעלה ב70 מעלות, אלא צריךל הגעלה גמורה ב100 מעלות. כך גם כאן,ף עד כמה שלפי הכללים התבנית התחייבה ליבון, היא צריכה את כל כללי ליבון חמור, למרות שהחום בו בלעה הוא פחות מכך.

מפני השבת המתקרבת אני מקצר.