טבילת כלים תוצרת סולתם

שאלה:

חברת סולתם כידוע מייצרת כלי בישול, סירים,מחבתות וכו' ,בלי לציין את ארץ היצור, האם הכלים מתוצרת חייבים טבילה או פטורים מכיון שהבעלים של החברה יהודי גם אם החברה מייצרת אותם ע"י פועלים נוכריים?

תשובה:

שלום רב

למיטב ידיעתי כיום כל סירי הסולתם אינם תוצרת הארץ, וגם לא מיוצרים ישירות במפעלים שלהם, הם מייבאים סירים מחברות שונות בחו"ל על פי התקנים שלהם, וצריך לטבול, אבל אין לברך על הטבילה מחמת הספק. אלא אם כן כתוב שם שהכלי חייב טבילה.