מלוואח שכתוב "עשוי להכיל מוצקי חלב"

שאלה:

הכנתי במחבת בשרית מלוואח ואחר כך ראיתי שרשום עלול להכיל מוצקי חלב צריך להכשיר את המחבת או שמותר מיד להכין בשר במחבת

תשובה:

שלום וברכה

צריך לראות על ההכשר האם כתוב פרווה או חלבי, לפעמים זה רק מידע לאלרגנים הנעשה כדי לבטח את החברה מתביעות, ולא שבאמת יש שם שיירי חלב, אלא שפשוט זה נעשה על ליין שנעשה בו לפני כן חלבי והוא נוקה, ואז אין איסור, אבל אם לא כתוב שזה פרווה יש לחשוש.

שבת שלום.