לא תיטור ולא תיקום?

שאלה:

כבוד הרב שלום,
אדם מסוים (ועוד מישהו מבני משפחתו) גרמו לי לנזק רכושי, צער ועוגמת נפש. מתוך כוונה לפגיעה במשפחתי על רקע של סגירת חשבונות כיוון שמשפחתי בהליך צדק-משפטי שנוגד את האינטרסים שלהם. (לציין שמדובר באנשים הרחוקים מתומ"צ, שניהם נואפים ידועים, הבן התנצר ועוד ועוד). פעלו בצורה של הלשנה לרשויות (=מוסרים). עדיין אני סוחבת את הנזק הממוני ובעיקר הנפשי שהביאו עלי (התיקון לנזק קשה ביותר וארוך) ובעיקר איני מצליחה להתגבר על היגון והידיעה שקיים רוע מסוג זה ואנשים מסוג זה בתוך הישוב שלי. איני אדם נקמן (מה גם שלא עולה על דעתי שום נקמה שתשתווה אליהם), אבל אני בהחלט בדכדוך ורגשות טינה. (לא התעמתתי איתם בכלל על העניין, אבל יש לי את המידע עליהם) וגם כי את מרבית האנרגיה אני צריכה להפנות לניסיון לתקן את ההריסות. אני כבר תקופה ארוכה סוחבת עם עצמי את התחושות שאלה (אולי בגלל שהעניין לא הגיע לתיקון או ל"סגירת חשבון") איני אוהבת את התחושה הזו ומעולם לא חשתי זאת ובטח לא בעוצמות כאלו ולתק' ממושכת, ואף יודעת שאין זה תורם לבריאותי, האם זה נחשב הקפדה?. אני יודעת שלא ראוי בהשקפה הלכתית, אבל אני בהחלט מקללת אותם. (משפחה מקוללת שגרמה להרבה נזקים בעבר, התגלה לי בדיעבד, מה שנקרא 'עשבים שוטים'). האם אפשר להבין אותי ולדון אותי לכף זכות?.. (הנזק ברובו אינו כלכלי, ככה שלא שייך תביעה ממונית).

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער מה שעובר עליך, זה לא קל בכלל אני בטוח. הייתי מציע לפנות לאיזו מאמנת – תומכת רגשית שתסייע לך לפרוק את כל הכאב הזה ולהרגיש קל יותר. בסך הכל מה יעזור לנו לשאת על ליבנו מטען כזה של אבנים כבדות?! חייבים להשתחרר ולהמשיך הלאה, את לא חייבת להם את חייך… הם לא שווים את כל הכאב הזה שאת נושאת בליבך… ולכן, את חייבת בראש ובראשונה לדאוג לעצמך, לטפל בכאב הזה ולפרוק אותו. תתענייני על איזו יועצת תומכת רגשית טובה שיודעת לסייע בזה ואני בטוח שבעזרת ה' יוקל לך ותקני כלים כיצד להתמודד עם כל מה שאירע ולבנות את עצמך שוב.

בהצלחה רבה ושבת שלום.