לימונים של השכן שנפלו לחצרי

שאלה:

שלום
ענפי עץ לימונים של השכן שלי, נכנסים לשטח ביתי, כאשר לימונים נושרים מהעץ לשטחי. 1. האם מותר לי לקחת מהלימונים שנשרו על הריצפה?
2. האם מותר לקטוף מענפי עץ הלימונים שנכנסו לשטחי?

תשובה:

שלום וברכה,

לימונים שפולשים לשטח השכן שייכים לבעל הלימונים ולא לשכן, וגם אם הלימונים נפלו לגינה של השכן שייכים הלימונים לבעל הלימונים – אלא אם כן הפקיר את הפירות שנפלו. ולמרות שלשכן מותר לחתוך את הענפים שפולשים לרשותו אם גדלו פירות ונפלו לרשותו חייב להשיבם לבעל האילן.

בהצלחה.

מקורות:

הפירות שייכים לבעל האילן – ראה שו"ע חו"מ סימן קסז סעיף ב.

נזק של אילן שפולש לשכן נחשב לנזק הבא מאיליו, ולכן לא יכול השכן למנוע אותו שלא ליטוע עץ ברשותו – ראה שו"ע סימן קנה סעיף לב.

אמנם יכול בעל החצר לחתוך את הענפים שפולשים לתוך רשותו – ראה שם סעיף ל.

פירות שכבר נפלו חייב השכן להחזירם לבעלים – כדין כל השבת אבדה שחייב להחזיר את הממון לבעליו.

הצטרף לדיון

תגובה 1