זכות הגבאי עד היכן ?

שאלה:

גבאי מונע מאדם לבוא להתפלל בגלל מריבה ואי הבנה . האם רשאי למרות שהפוגע מבקש מחילה אך הגבאי מסרב .? אשמח לקבל תשובה עם מקורות . תודה וחג שמח !

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שאין לגבאי כל זכות למנוע מאדם לבוא לבית הכנסת, קורה לפעמים שגבאים טועים וחושבים שבית הכנסת הוא שלהם, אבל זה ממש אבל ממש לא נכון… הגבאי בתור ממונה רשאי למנוע מאדם לבוא לבית הכנסת ככל שהוא סבור שהאדם הזה ישתולל או יפריע לתפילה ולמתפללים, אבל מריבה ונקמה, אין להם כל קשר עם הענין הזה.  כמו כן, בכל מקרה של ויכוח, כלומר כאשר הדיין סבור שאכן יש למנוע מהטעמים הנ"ל, בודאי לא יקבע את הדבר לבד ועל פי דעתו שלו, שהרי זה נושא חמור מאוד ודיני נפשות, אלא בהתייעצות ועל פי הסכמת הרב המקומי וכדומה.

ביקשת מקורות, קשה לי להביא.. הרי אין כל צד והגיון לדבר כזה, אז מה אביא מקורות: שאסור לגבאי למנוע מאדם להכנס לביותו של אותו אדם? הרי הבית הכנסת הוא של כלל הציבור…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבעיה היא שהגבאי אומר להנהלה או אני או הוא . וכמובן שההנהלה מגבה את הגבאי .
    למרות אני כרב ניסיתי לפשר בין הצצדים . אך משחקי פגיעות וכבוד רבו למעלה ראש .
    ה' יצילנו ממחלוקות שאינן לש"ש .

  2. תגיד להנהלה שאם יש הלבנת פנים לחינם תפילות לא מתקבלות, עדיף שהגבאי ילך! אן הוא אומר או אני או הוא אז שילך! [אני אומר לך שישאר…]