אחריות לשנתיים במחיר מוזל

שאלה:

שלום אני מוכר מצר חשמלי אני אומר ללקוח שנה אחרוית לא תשלום חוק במדינה ושנתיים נוסף בתשלום של 199 שח כמובן לחברה של המוצר זה מאמור לי היום אני מגלה שהסכום עלה ל250 שח אף לא אומר מה אני אמור לעשות עם עבר

תשובה:

שלום וברכה,

לגבי העבר – לגבי הלוקחות ששילמו 199 עבור האחריות אין מה לעשות. ומכאן והילך תגבה לפי המחיר המדויק.

בהצלחה.

מקורות:

מכירת האחריות מוגדרת כדבר שאין גופו ממון, ודינו שווה לשטרות שאין בו דין אונאה. ולכן אם המוכר התאנה וגבה פחות חמישית לא יוכל לדרוש את התוספת שהפחית בטעות מהלקוחות.