מתי עושים עירוב חצרות?

שאלה:

שלום לכם. למדנו שע"י העירוב מסביב לעיר הופכים את העיר לרשות היחיד גדולה. לפ"ז, למה צריך לעשות גם עירוב חצרות שהרי אם הכל זה רשות היחיד גדולה אז לא מעבירים בתוך העיר מרה"י לרה"י בעצם. תודה רבה

תשובה:

גם רשות היחיד שאינה בבעלות אחת אסור להוציא ממנה ואליה בשבת, כלומר, שני בתים שנמצאים בחצר מגודרת, כך שהבתים פרטיים ומיוחדים לכל אחד בנפרד והחצר משותפת לשניהם, אף שהכל תחת הגדרת רשות היחיד אסור להוציא מהבית לחצר בלא עירוב חצרות, כיון שהרשויות חלוקות, זה הדין המרכזי של עירוב חצרות.

מקורות:

ראה כל הפרטים בשו"ע סי' שסו.