מפגש חברי עם ידיד אחרי נישואין – האם מותר?

שאלה:

שלום,
לי ולבעלי יש ידיד משותף.
האם מותר לנו להזמין אותו למפגש חברתי אלינו הביתה?

תשובה:

שלום וברכה

לשבת רק שלושתכם יחד נראה שודאי הוא נכשל בזה באיסור הסתכלות באשת איש, הרי יושבים לאורך זמן מבלים יחד וצוחקים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב, תורה באתי ללמוד
    כולי האי לאסור מפגש פשוט בגלל חשש אולי הוא יכשל, אין לדבר סוף – לא הולכים לסופר, לא עושים שלום בית לאנשים שמא.. וכו וכו.. האם מדובר פה על הנהגה נכונה או על עיקר הדין ?

    גם אם האורח היתה אישה, נכון שמדין הנהגה טובה הייתי עוד יותר מבין למה לא כדאי, אבל מצד עיקר הדין – אין לדבר סוף : לא להזמין אנשים בשבתות ובחגים, לא לכהכניס אורחים וכו.

  2. יש הבדל בין מה שאתה מתאר למה שנשמע לי מהשאלה ולכן כך כתבתי, ולכן באמת כל מקרה לגופו, למשל אירוח של זוג זה כבר משהו אחר, כל האוירה תהיה שונה, גם אם יש עוד משתתפים זה כבר שונה, ובסעודת שבת מטבע הדברים גם יש אוירה שונה, הכל תלוי בנסיבות ואופי המפגש