היסח דעת בטלית

שאלה:

שלום וברכה,
אני לומד ילקוט יוסף ונתקלתי בהלכה שלא הבנתי אותה כל כך, ואשמח מאוד אם תוכלו לומר לי מה הכוונה בהלכה הזאת
"הפושט טליתו וקיפל אותו ונתנו בתוך כיס הטלית, ולא חשב אם יחזור ללובשו או לא, כיון שקיפל הטלית הוה ליה כאילו חשב בפירוש שהוא פושטו על דעת שלא לחזור וללובשו, והסיח דעתו ממנו, וכשחוזר ללובשו יחזור ויברך עליו. וכן ראוי לעשות תמיד להוציא עצמו ממחלוקת."
האם הכוונה בהלכה היא, שמי ששם את הטלית בכיס הטלית, ולאחר מכן רוצה שוב ללבושו – צריך לברך? ואם כן – אז אם שמתי את הטלית בכיס ולאחר 2 דקות התעורר לי חשק להמשיך להתעטף בציצית תוך כדי לימוד תורה – האם לברך על הטלית?

תשובה:

נכון מאוד, יש לברך כיון שהסחת דעת, למרות שהתחרטת מאוד מהר.

ערב טוב.