לבוש יפה וצנוע לאישה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לאישה להתגנדר ולהתלבש יפה בבגדים שהם בגדר הצניעות ההלכתית?
אני רואה בבני ברק בנות שמתלבשות מאוד מאוד פשוט ואני לעומת זאת מתלבשת מאוד יפה (בגדר הלכות הצניעות כמובן). האם זה בסדר או שמא אני בולטת מידי?

תשובה:

צהריים טובים

מותר וחשוב להתלבש יפה באופן שעושה ללובשת תחושה טובה ונעימה, בתנאי שזה בגבולות הצניעות והעדינות לפי הכללים. בגד צמוד או קצר או צועק מידי, אינו צנוע. בגד יפה ועדכני אך מאופק ועדין, הוא הראוי לבת ישראל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כבוד הרב, יש לי שאלה בקשר לתשובה שלך.
    למה הכוונה מאופק ועדין? ומה הכוונה ללא צועק?
    אם יש לי בגד שחור וארוך בגדר הצניעות שמצויר עליו חיות לדוגמא האם הוא צנוע מספיק?